oktober 9

Welke tandartsverzekering heb je nodig?

0  comments

Als je op zoek gaat naar een tandartsverzekering kom je er al snel achter dat het niet zomaar iets is wat je even doet. Er zijn verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. Maar ook de percentages van dekking verschillen per tandartsverzekering. Daarnaast zijn er ook mensen die bewust geen aanvullende verzekering nemen en de rekeningen die ze krijgen zelf betalen. Maar wat is voor jou de beste oplossing? In dit artikel lees je er meer over. 

Wat wordt er vergoed?

Lang niet elke tandartsverzekering is hetzelfde. Ook bieden ze bijna geen van allen dezelfde kosten. Waar je bij de ene verzekeraar 100% vergoed krijgt voor een bepaalde behandeling is dat bij een andere verzekeraar weer heel anders. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te bekijken welke behandelingen er daadwerkelijk worden vergoed. Als je alleen maar gaat voor de jaarlijkse controles waarbij je nooit bijzonderheden hebt, heb je waarschijnlijk geen aanvullende dekking nodig. Maar moet je regelmatig een gaatje vullen? Dan kun je beter een wat uitgebreidere verzekering kiezen.

Wat kost een tandartsverzekering?

Als je gaat voor een tandartsverzekering dan kost dat geld. Dit bedrag wordt bovenop de kosten voor je basisverzekering en eventuele andere aanvulling die je hebt gerekend. Ook is het lastig om te zeggen wat het precies gaat kosten. Dat komt doordat het helemaal ligt aan je eigen wensen. Wil je bijvoorbeeld 100% dekking voor bepaalde behandelingen? Of is 75% dekking ook voldoende. Als je niet zeker weet wat je nodig hebt, is het een goed idee om eerst te kijken naar welke tandartskosten je het vorige jaar hebt gehad. Zo weet je ongeveer wat je dit jaar kunt verwachten als er niets verandert. Ook kun je natuurlijk kijken of je een goedkope basisverzekering kunt vinden, zodat je direct al goedkoper uit bent. 

Verzekeren of zelf betalen?

Neem je geen aanvullende tandartsverzekering? Dan is het belangrijk om te weten dat de meeste tandartsbehandelingen niet vergoed worden in de basisverzekering. Voor kinderen onder de 18 jaar wordt de tandzorg nog wel vergoed in de basisverzekering.

Als je verwacht dat je weinig tot geen kosten gaat maken bij de tandarts, dan kun je best het risico nemen om geen aanvullende premie af te sluiten. Dat scheelt je natuurlijk een hoop zorgpremie. Maar als je toch twijfelt en je af en toe wel eens terug moet komen voor een behandeling na controle, dan doe je er goed aan om wel een tandartsverzekering af te sluiten. Wat je dan ook kunt doen om toch wat premie te besparen is je eigen risico op maximaal zetten. Zo is het risico dat je loopt toch wat meer beperkt, mocht er wel ineens een dure behandeling nodig zijn. Kies je er echt voor om je rekeningen zelf te betalen? Dan kan dat veel zorgpremie schelen als je niet veel tandartszorg nodig hebt. Maar vergeet niet dat als je wel ineens een dure behandeling nodig hebt, je dan ook de volledige rekening zelf moet betalen. Wat het beste bij je past, is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen situatie.


Andere bekeken ook

Is pindakaas gezond?

Is pindakaas gezond?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>