oktober 17

Zelf je haar scheren met een tondeuse: hoe pak je dat aan?

0  comments

Is het haar aan de achterkant en zijkanten van je hoofd opgeschoren? Dan wil je dit kort houden. Logisch, want hierdoor krijgt je kapsel een strakke uitstraling. Je kunt naar de kapper gaan om je haar bij te werken, maar dit hoeft niet. Met een tondeuse kun je dit namelijk zelf doen. Als jij je haar nog niet eerder zelf geschoren hebt met zo’n apparaat, ben je vast benieuwd hoe je dit doet. In deze tekst helpen wij je op weg!

Koop een goede tondeuse

Om te beginnen heb je een tondeuse nodig als je zelf je haren af wilt scheren. Heb je dit apparaat nog niet in huis? Koop er dan eerst eentje. Een tondeuse kopen is in principe niet lastig, want het aanbod is groot. Kies alleen niet voor de eerste beste tondeuse, want er kan verschil zitten in de kwaliteit. Bovendien wordt de ene tondeuse geleverd met meer accessoires dan de andere. Ga daarom niet over één nacht ijs, maar neem de tijd om er eentje te vinden.

Was je haar en laat het drogen

Stylingproducten kunnen het gebruik van een tondeuse bemoeilijken. Was je haar daarom altijd eerst voordat je met dit apparaat in de weer gaat. Laat je haar bovendien goed drogen. Ga je met een tondeuse door nat haar? Dan blijven je haren aan het apparaat plakken. Dit werkt niet makkelijk en bovendien kan de tondeuse er door beschadigen.

Kies de gewenste lengte

Een tondeuse wordt vaak geleverd met opzetkammen van verschillende lengtes. Hoe korter de tanden, hoe korter jij je haar afscheert. Kies daarom eerst de gewenste lengte voordat je losgaat met een tondeuse. Twijfel je tussen meerdere lengtes? Begin dan altijd met de langste. Je kunt je haar altijd nog korter afscheren.

Werk tegen de groeirichting in

Om het mooiste resultaat te behalen, werk je me een tondeuse tegen de groeirichting van de haren in. Je beweegt hem dus van beneden naar boven. Zorg er hierbij voor dat de tandjes van de tondeuse altijd naar boven gericht zijn. De haren worden dan op dezelfde lengte afgeschoren. Voor een gelijkmatig resultaat kam je de haren tussendoor weer terug. Dit doe je juist met de richting mee.

Vergeet de contouren niet

Wie een strak kapsel wil, moet niet vergeten om de contouren bij te werken. Dit kan in principe met een tondeuse, maar het is wel wat lastig. Het apparaat is immers aan de grote kant. Om het beste resultaat te krijgen, kun je de contouren het beste bijwerken met een trimmer kapper. Hier kun je strakkere lijnen mee maken dan met en tondeuse. Een trimmer is bovendien handig voor het bijwerken van een baard.

Maak de tondeuse schoon

Net als veel andere apparaten moet je ook een tondeuse onderhouden. Doe dit bij voorkeur na iedere keer dat je hem gebruikt hebt. Verwijder de haren met een borstel. Als je een waterdichte tondeuse hebt, kun je hem ook afspoelen onder de kraan. Het kan bovendien geen kwaad om hem af en toe te oliën.


Andere bekeken ook

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>