juni 11

Beste Hardloopschoenen Heren [Test 2024]

0  comments

Onze favoriete hardloopschoenen heren

ASICS GEL-KAYANO 28 MEN

ASICS GEL-KAYANO 28 MEN

Vind je het heerlijk om te hardlopen en ben je nieuwsgierig wat nou de beste hardloopschoenen voor heren in 2024 zijn? In onze hardloopschoenen heren test hebben we allerlei soorten hardloopschoenen voor mannen nauwkeurig met elkaar vergeleken en de ASICS GEL-KAYANO 28 MEN is verkozen tot beste koop hardloopschoenen voor heren in 2024!

De ASICS GEL-KAYANO 28 MEN is een van de beste hardloopschoenen en de beste in de antipronatie schoen categorie, dit betekent dat de schoen is voorzien van een verhard blokje dat als begeleiding dient in de binnenkant van de schoen. Het grote voordeel hiervan is dat de stabiliteit wordt bevorderd waardoor de kans op blessures flink zullen afnemen.

De schoen is perfect voor mannen die vaak grote stappen nemen tijdens het rennen, met een demping aan de tussenzool voel je dat elke stap die je zet goed ondersteund wordt. 

Wist je dat de juiste hardloopschoenen het verschil kunnen maken tussen een geweldige run en vervelende blessures? Als je op zoek bent naar de beste hardloopschoenen voor heren, ben je hier aan het juiste adres!

We begrijpen dat het lastig kan zijn om de perfecte hardloopschoenen te vinden, maar geen zorgen. In dit artikel helpen we je op weg naar de ideale hardloopschoenen voor heren die perfect bij jou passen.

Er zijn zoveel verschillende hardloopschoenen dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Daarom hebben we een uitgebreide test uitgevoerd met tientallen modellen. Op basis van onze hardloopschoenen heren test hebben we een betrouwbare top 5 samengesteld.

We begeleiden je graag met handige informatie over waar je op moet letten bij de aanschaf van hardloopschoenen. We hebben de hardloopschoenen ook gecategoriseerd en beoordeeld met scores, zodat je precies weet welke schoenen het beste bij jouw behoeften passen. Lees verder om jouw perfecte paar te vinden!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 hardloopschoenen heren

ASICS GEL-KAYANO 28 MENASICS GEL-KAYANO 28 MEN

Beste koop hardloopschoenen heren
1.  ASICS GEL-KAYANO 28 MEN

HOKA ONE ONE CLIFTON 8 MEN

Beste duurzame hardloopschoenen heren
2. HOKA ONE ONE CLIFTON 8 MEN

BROOKS GLYCERIN 19 MEN

Beste hardloopschoenen heren zwaardere loper
3. BROOKS GLYCERIN 19 MEN

ADIDAS ADISTAR MEN

Beste Adidas hardloopschoenen heren 
4. ADIDAS ADISTAR MEN

NEW BALANCE 880 V11 MEN

Beste New Balance hardloopschoenen heren
5. NEW BALANCE 880 V11 MEN

Top 10 hardloopschoenen heren

Zie je dit artikel en denk je ik heb echt geen tijd om dit hele artikel door te lezen? Geen probleem door op de onderstaande button te klikken kom je gelijk bij onze top 10 beste hardloopschoenen voor heren uit. Het nadeel is dat je dan nooit te weten zal komen welke heren hardloopschoenen het beste zijn doordat je onze best geteste top 5 niet uitgebreid hebt doorgelezen.


Waar op letten bij het kopen van hardloopschoenen voor heren?

Zoals eerder vermeld zijn de voorkeuren voor hardloopschoenen voor heren zeer gevarieerd. Hierdoor is het aanbod ten aanzien van hardloop schoenen de laatste jaren flink gegroeid wat betekent dat het steeds moeilijker is om de juiste koop in huis te halen. Om een miskoop te voorkomen proberen wij jullie zo goed mogelijk te begeleiden. 

Demping

De demping in de hardloopschoenen absorbeert de impact van de stappen die je zet. De hoeveelheid demping in een schoen is afhankelijk van de stijfheid van de tussenzool. Een goede demping zorgt voor een zachtere landing doordat de stappen in een soepelere pas worden gezet.

Pasvorm

Als het om hardloopschoenen gaat, is het kiezen van de juiste maat van cruciaal belang. Vaak wordt op de desbetreffende website waarop jij je hardloopschoenen aanschaft duidelijk aangegeven wanneer je te maken hebt met een afwijkende pasvorm. Hardloopschoenen vallen vaak wat kleiner doordat je voet uitzet in de schoen tijdens het hardlopen. We raden je aan hierop goed te letten.

Afwikkeling

Bij de aanschaffing van hardloop schoenen komt meer kijken dan alleen de voordehand liggende basis specificaties. Het is ook belangrijk om te weten in wat voor categorie hardloper je valt, ben je een neutrale loper of toch een overpronerende loper? Als je erachter komt hoe je proneert tijdens het hardlopen zal de aanschaffing van hardloopschoenen in de toekomst een stuk soepeler verlopen. 

Ondergrond

Traditionele hardloopschoenen zijn ontworpen voor het gebruik op harde oppervlakken, trailschoenen zijn verkrijgbaar met veel verschillende buitenzolen en verschillende gripopties voor het desbetreffende oppervlak waarop je loopt. Bedenk dus goed op wat voor soort ondergrond je gaat lopen voordat je een aankoop doet.


Wat zijn de beste hardloopschoenen voor heren in 2024? 

Nu vraag je je misschien af MenHealth welke hardloopschoenen voor heren past het best bij mij? Hieronder kun je onze uitgebreid de scores van onze best geteste hardloopschoenen in 2024 terug vinden!

1. ASICS GEL-KAYANO 28 MEN

ASICS GEL-KAYANO 28 MEN

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Comfort 

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wat zijn de Beste hardloopschoenen voor heren? Nu we eindelijk zijn aangekomen bij de top 5 hardloopschoenen voor heren in 2024 vallen we gelijk met de deur in huis en onthullen de beste koop! ASICS GEL-KAYANO 28 MEN is op nummer 1 geëindigd.

Wat de ASICS GEL-KAYANO 28 MEN speciaal maakt is dit een van de populairste antipronatie schoenen op de markt is. Het voordeel hiervan is dat de stabiliteit wordt bevorderd waardoor de kans op blessures flink zullen afnemen. Dit specifieke model komt met een achtervoetondersteuning en een externe hielkap met een lager profiel zeer aantrekkelijk dus voor de blessure gevoelige lopers en natuurlijk de lopers die net proberen terug te komen van  een blessure.

Bijna alle Asics producten zijn voorzien van de meest nieuwe technische materialen en hoogwaardige ontwerpen. De afgelopen jaren heeft Asics zich ontwikkeld tot een grootmacht in de hardloop industrie. Vele grote sporters zijn je al voorgegaan en hebben grote wedstrijden gewonnen. Asics onderscheidt zich met levendige en dynamische ontwerpen en het bevorderen van de hardloop sport over de hele wereld.

Het materiaal in deze hardloopschoen is zo ontworpen om de schoen een hoog ademend vermogen mee te geven. De hardloopschoen komt met een nieuwe gel technologie wat de looppas een stuk soepeler maakt en wat resulteert in een veel zachtere landing.

Helaas is deze hardloopschoen wel wat duurder geprijsd wat een nadeel kan zijn voor de mensen met een beperkt budget. 

Voordelen 

 • Antipronatieschoen
 • Opnieuw ontworpen externe hielkap
 • Heel drop van slechts 10 mm
 • GEL demping in de voor- en achtervoet

Nadelen

 • Duur geprijsd

2.  HOKA ONE ONE CLIFTON 8 MEN

HOKA ONE ONE CLIFTON 8 MEN

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Comfort

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De HOKA ONE ONE CLIFTON 8 MEN is de volgende beste geteste hardloopschoen voor heren in onze top 5 lijst.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en is tegenwoordig een trend waar zeer veel waarde aan wordt gehecht. De HOKA ONE ONE CLIFTON 8 MEN draagt hierin zeker een steentje bij! De hardloopschoen komt volledig met een vegan mesh bovenwerk en het strategische aangebrachte High Abrasion Rubber vergroot de duurzaamheid van de hardloopschoen.

Hoka is een frans merk dat zich in 2009 introduceerde in de hardloop wereld. Hoka betekent in Maori taal vliegen, het idee hierachter is dat je met de hardloopschoenen als het ware over het oppervlak vliegt. Veel lopers hebben vertrouwen in de hardloopschoenen van Hoka. Het merk heeft dan ook door de jaren heen veel prijzen gewonnen in verschillende loopblogs.

Wat deze hardloopschoenen speciaal maken is Hoka's oog voor duurzaamheid en het ademend vermogen van de schoen. De hardloopschoenen komen in een gestroomlijnd design en met een speciale tussenzool waardoor de loper zich comfortabel in zijn of haar schoenen gaat voelen. 

De afwikkeling van deze hardloopschoenen zijn wel neutraal, wat betekent dat overpronerende lopers hier rekening mee moeten houden. Het formaat zorgt er wel voor dat het makkelijk is mee te nemen in een padel tas.

Voordelen

 • Vegan mesh bovenwerk
 • Heel drop van slechts 5 mm
 • High Abrasion Rubber
 • Extra demping

Nadelen

 • Afwikkeling is neutraal 

3. BROOKS GLYCERIN 19 MEN

BROOKS GLYCERIN 19 MEN

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Comfort

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Respectievelijk geëindigd op nummer 3 is de BROOKS GLYCERIN 19 MEN

Speciaal voor de zwaardere lopers heeft Brooks zeer stevige hardloopschoenen voor heren ontwikkelt die ook nog eens ultiem zacht zijn en een hoogwaardig conform bieden wat wil je nog meer! Door de binnen voering van de hardloopschoenen zitten je voeten stevig en soepel in de schoen. Zwaardere lopers opgelet dit zijn de hardloopschoenen voor heren die je hardloop ervaringen een stuk beter zullen maken.

De Brooks hardloopschoenen zijn al jaren lang zeer populair in Amerika, en de verwachtingen zijn dan ook dat Europa deze trend ook snel zal opvolgen en Brooks een van de grootste merken op het gebied van hardlopen zal gaan worden. Brooks heeft zich gespecialiseerd in de functionaliteit van de hardloopschoenen met de achterliggende gedachten gang Run Happy.

De BROOKS GLYCERIN 19 MEN komen met een nieuw ontworpen tussenzool met meer DNA loft-demping wat de zwaardere lopers helpen om zo zacht mogelijk te hardlopen! DNA loft zit gedetailleerd verwerkt over de gehele lengte van de hardloopschoen wat er voor zorgt dat de fitting van je hiel tot je grote teen zeer zacht en comfortabel aanvoelt.  

Ook de afwikkeling van deze hardloopschoenen zijn neutraal, wat betekent dat overpronerende lopers hier rekening mee moeten houden. 

Voordelen 

 • zeer effectief voor zwaardere lopers
 • Nieuw ontworpen tussenzool bevat meer DNA loft-demping
 • Pluche interne pasvorm zorgt voor een combinatie van conform en stevigheid
 • Heel drop slechts 10 mm 

Nadelen

 • Afwikkeling is neutraal 

4. ADIDAS ADISTAR MEN

ADIDAS ADISTAR MEN

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Comfort

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De volgende in de lijst is zeker een bekende onder vele van ons namelijk de ADIDAS ADISTAR MEN !  

Natuurlijk kennen we Adidas als een van de grootste spelers in de sport en hardloop industrie het merk heeft keer op keer bewezen haar consumenten te voorzien van schoenen met een hoge kwaliteit die zeker een verschil zullen maken in je hardloop performance. Ben je een fan van het merk Adidas en zoek je nog een paar zeer goede hardloopschoenen? twijfel niet langer de ADIDAS ADISTAR MEN stellen je niet teleur! 

De ADIDAS ADISTAR MEN is voorzien van zacht materiaal wat huid irritatie rondom te voet zal verminderen en de repetitor-middenzool zorgt voor een dubbele dichtheid. Bovenal staat de ADIDAS ADISTAR MEN bekend om het zeer lichte gewicht en het vlotte gestroomlijnde design van de hardloopschoenen. 

Ook mooi om te zien dat Adidas een steentje bijdraagt aan het oplossen van milieu vervuiling in de oceaan. Het bovenwerk van de ADIDAS ADISTAR MEN is voor 50% gemaakt van plastic uit de oceaan.

Ook de afwikkeling van deze hardloopschoenen zijn neutraal, wat betekent dat overpronerende lopers hier rekening mee moeten houden. 

Voordelen

 • hoogwaardig gerecycled materiaal dat gedeeltelijk is gemaakt met Parley Ocean Plastic.
 • Lichtgewicht & energieke tussenzool
 • Hiel drop slechts 6 mm
 • steviger 15% gerecycleerd schuim

Nadelen

 • Afwikkeling is neutraal 

5. NEW BALANCE 880 V11 MEN

NEW BALANCE 880 V11 MEN

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Comfort

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot de NEW BALANCE 880 V11 MEN als laatste artikel in deze top 5 lijst maar zeker niet de minste!

De schoenen van New Balance zijn al jaren lang erg hip in Europa, ze worden casual gedragen door de jeugd maar wist je dat schoenen van New Balance eigenlijk zeer goed functioneren als hardloopschoenen. New balance focust zich de input van kwalitatieve materialen en innovatieve technologieën. Hierdoor lopen de schoenen comfortabel en zijn ze tegelijkertijd zeer duurzaam doordat ze een lange periode te gebruiken zijn!

De NEW BALANCE 880 V11 MEN bevatten veruit de meeste specificaties die hier boven al uitgebreid zijn benoemd. De hardloop schoenen voelen zeer licht aan en zijn comfortabel. De hardloopschoenen zijn voorzien van een Fresh Foam demping en daarnaast is de rubberen buitenzool is slijtvast, waardoor de hardloopschoen langer meegaat.

Ook de afwikkeling van deze hardloopschoenen zijn neutraal, wat betekent dat overpronerende lopers hier rekening mee moeten houden. Ben jij op zoek naar een hardloophorloge die erbij past? Bekijk dan het artikel van de consumentenbond!

Voordelen 

 • Fresh Foam demping
 • Duurzame rubberen buitenzool
 •  Hiel drop 8 mm

Nadelen 

 • Afwikkeling is neutraal 

Veelgestelde vragen:

Hoe kies je de juiste maat hardloopschoenen?

Kies hardloopschoenen die ongeveer een halve maat groter zijn dan je normale schoenen. Dit voorkomt drukpunten en blaren, vooral tijdens lange runs. Probeer schoenen altijd in de namiddag of na een training, omdat je voeten dan iets opgezwollen zijn.

Wat is het verschil tussen neutrale en ondersteunende hardloopschoenen?

Neutrale hardloopschoenen bieden gelijkmatige demping zonder extra ondersteuning voor de voetboog. Ondersteunende schoenen, ook wel stabiliteitsschoenen genoemd, hebben extra structuren om overpronatie te voorkomen en zijn ideaal voor lopers met een lage voetboog of platvoeten.

Hoe vaak moet je hardloopschoenen vervangen?

Hardloopschoenen moeten gemiddeld na 500 tot 800 kilometer vervangen worden. Let op tekenen van slijtage zoals verminderde demping, scheuren, en verlies van grip. Als je merkt dat je vaker blessures krijgt, kan dit ook een teken zijn dat je schoenen aan vervanging toe zijn.


Andere bekeken ook

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>