juni 11

Beste opblaasbare kano [Test 2024]

0  comments

Onze favoriete opblaasbare kano

Intex Explorer K2 Kayak Set - 312 x 91 x 51 cm - Inclusief peddels en pomp

Intex Explorer K2 Kayak – 2 persoons

De Intex Explorer K2 Kayak – 2 persoons is gemaakt van sterk materiaal (vinyl) waardoor het zeker wel tegen een stootje kan. Het is geschikt voor 2 personen en het heeft rugleuningen waardoor je comfortabel zit. Aan beide kanten is er een grijpkoord zodat je de kano gemakkelijk uit het water kan halen. De boot is snel opgeblazen met een pomp en hierna kan je gelijk het water opgaan!

Opblaasbare kano’s zijn sinds de laatste jaren erg populair geworden.Doordat deze kano’s natuurlijk opblaasbaar zijn, kan je ze echt veel makkelijker meenemen dan een gewone kano. Er zitten dan ook veel voordelen aan.

Echter kan een goede opblaasbare kano kopen wel een hele uitdaging zijn, zeker als je niet precies weet wat je nodig hebt van een opblaasbare kano. Het is een product die vele verschillende specificaties kan hebben.

Omdat het zo lastig kan zijn om een goede opblaasbare kano uit te kiezen, hebben we bij MenHealth een uitgebreide opblaasbare kano test gedaan, om er voor jou achter te komen wat de beste opblaasbare kano is voor jouw situatie. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Opblaasbare kano's

Intex Explorer K2 Kayak Set - 312 x 91 x 51 cm - Inclusief peddels en pomp

Beste koop opblaasbare kano
1.  Intex Explorer K2 Kayak - 2 Persoons

Intex Challenger K2 Kayak - Opblaasboot - 2-Persoons

Beste opblaasbare kano voor rustig water
2.  Intex Challenger K2 Kayak - Opblaasboot - 2-Persoons

Aqua Marina Kano

Beste opblaasbare kano voor gevorderden
3. Aqua Marina Kano

Sevylor Alameda opblaasbare kajak

Beste opblaasbare kano voor drie personen
4.  Sevylor Alameda opblaasbare kajak

Aqua Marina Steam 412

Beste opblaasbare kano voor professionals
5. Aqua Marina Steam 412

Top 10 Opblaasbare kano's

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Opblaasbare kano's!


Waar op letten bij het kopen van een Opblaasbare kano?

Om er voor te zorgen dat je zelf ook een beeld hebt van wat een goede opblaasbare kano is en wat niet, hebben we een lijstje voor je gemaakt met de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een opblaasbare kano.

Ook is het slim om naar websites als de consumentenbond en te kijken naar de beste opblaasbare kano volgens de consumentenbond.

Soort water

Belangrijk bij een opblaasbare kano kopen is er achter komen waar de kano voor bedoeld is. Sommige opblaasbare kano’s zijn expliciet gemaakt voor rustige wateren, en zullen dus iets lichter zijn om de besturing makkelijker te maken.

Voor ruigere rivieren is het verstandig om een kano te nemen waar bij staat dat hij tegen een beetje water stroming kan.

Soort peddels

Ook de soort peddels zijn belangrijk als je van plan bent om op wildere wateren te gaan varen – of juist niet, natuurlijk!

Op een rustig meer hoef je meestal niet supersnel te sturen met je opblaasbare kano, dus hoef je geen gigantische peddels aan de kano te hebben – maar in een bewegend stuk water met obstakels waar je tegenop kan varen is het wel verstandig om een opblaasbare kano te hebben met peddels die geschikt zijn voor dit soort taferelen.

Ruimte in de cockpit

De cockpit is net als bij een vliegtuig de plek waar de bestuurder van de kano zit – en in een kano voor kinderen zal de cockpit kleiner zijn dan bij een kano voor volwassenen.

Ook onderling zit er veel verschil in de ruimte en het comfort dat een opblaasbare kano cockpit kan bieden. Let hier dus goed op, zodat je straks niet met kramp in je benen terug komt van je kano vakantie!

Meegeleverde items

Als je een ervaren kanoër bent, heb je waarschijnlijk al genoeg accessoires om je opblaasbare kano mee op te pompen – maar als je nog niet heel lang in de sport zit kan het wel handig zijn dat er het een en ander is meegeleverd.

Kano’s kunnen als ze in aanraking komen met takken, rotsen of wat dan ook, wel eens lek geprikt worden, en natuurlijk heb je altijd een pomp nodig. Als je geen reparatie kit hebt is het wel handig om een opblaasbare kano kopen waar dit bij inbegrepen zit!

Verwijderbare zittingen

In een kano voor beginners zit vaak nog een soort stoeltje om meer ondersteuning voor de rug te geven – de wat meer ervaren kanoërs hebben dit vaak niet meer nodig omdat ze hun vorm al beter ontwikkeld hebben.

Deze zitjes zorgen dan alleen nog maar voor extra gewicht en weerstand, waardoor het handig is om een opblaasbare kano te kopen waarbij je deze stoeltjes of rugleuningen weg kan halen!


Wat is de beste Opblaasbare kano van 2024? 

Met alle bovenstaande specificaties en eisen van een goede opblaasbare kano in acht genomen, heeft MenHealth een groot aantal opblaasbare kano’s getest.

We hebben natuurlijk niet alleen gekeken naar de bovenstaande specificaties, maar ook naar reviews van mensen die de kano’s gekocht hebben, de algehele kwaliteit van het product en de meningen van experts op het gebied van kano’s. Dit is de top 5 beste koop opblaasbare kano’s van 2024!

1. Intex Explorer K2 Kayak - 2 Persoons

Intex Explorer K2 Kayak Set - 312 x 91 x 51 cm - Inclusief peddels en pomp

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wil je graag met je zoon, je vader of opa, wie dan ook graag een keer met z’n tweeën uitvinden hoe het is om op zo’n kano te varen? Kies dan voor de Intex Explorer K2 Kayak - 2 Persoons.

Deze geweldige kano wint de strijd met andere goede opblaasbare kano producten, mede door de stevige bouw van deze kano en het duurzame, vinyl materiaal dat de fabrikant daarvoor gebruikt heeft.

Voor recreatieve trips in een groot zwembad of een rustig binnenmeer in Nederland of het buitenland is de Intex Explorer K2 Kayak de beste opblaasbare kano van 2024!

Voordelen 

 • Cockpit is comfortabel en ruim genoeg voor volwassenen, maar is ook voor kinderen geschikt
 • Stevig vinyl materiaal aan de buitenkant, waardoor de kano tegen een stootje kan
 • Kano is met een gele kleur erg zichtbaar, wat de veiligheid verbetert
 • Peddels zijn geschikt voor meerdere doeleinden en zijn stevig gebouwd

Nadelen

 • De vin onder deze kano had best wat sterker gemogen; de kano drift soms iets af van de koers

2. Intex Challenger K2 Kayak - Opblaasboot - 2-Persoons

Intex Challenger K2 Kayak - Opblaasboot - 2-Persoons

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je (nog) geen extreme kano sporter bent, en je graag nog wat wil oefenen met de vorm en je wil nog ervaren hoe het nou is om in zo’n kleine twee-persoonsboot te zitten?

Dan is de Intex Challenger K2 Kayak opblaasboot de ideale beginner voor jou! Deze opblaasbare kano is vooral geschikt voor iets rustiger water, bijvoorbeeld een Daalmeer of een groot camping zwembad.

Dit komt door de wat kleinere peddels, wat het ook voor kinderen makkelijker maakt om de kano op de juiste koers te krijgen. Je kunt je kinderen dus op een goede manier laten sporten

Voordelen

 • Stevig vinyl materiaal aan de buitenkant, waardoor de kano tegen een stootje kan
 • Erg geschikt voor beginners
 • Makkelijk op te blazen en weer leeg te laten lopen
 • Komt met een handige draagtas, waardoor je hem overal makkelijk en compact mee naar toe kan dragen

Nadelen

 • Ietsjes kleinere cockpit, waardoor de kano voor grote volwassenen misschien niet ideaal is

3. Aqua Marina Kano

Aqua Marina Kano

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Om diegenen die al wat verder ontwikkeld zijn met hun kano skills ook van dienst te zijn, heeft Aqua Marina een kano ontwikkeld die tegen een flink stootje kan.

De peddels zijn van erg stevig materiaal gemaakt en breken niet bij het eerste beste tikje tegen de grond gelijk af – in tegendeel zelfs. 

En de flexibele maar juist hele stevige buitenkant van de kano is prima geschikt om op rivieren met stromend water en enige obstakels gewoon te kunnen varen – mits je een beetje goed met een kano om kan gaan, natuurlijk! Neem je shakebeker mee en kunt op deze manier gezond sporten.

Voordelen

 • Stevig PVC materiaal aan de buitenkant, waardoor de kano erg goed tegen een stootje kan
 • Geschikt voor gevorderde kanoërs
 • Makkelijk op te blazen en weer leeg te laten lopen
 • Komt met een handige draagtas, waardoor je hem overal makkelijk en compact mee naar toe kan dragen

Nadelen

 • Voor beginners is deze kano waarschijnlijk iets te zwaar gebouwd

4.  Sevylor Alameda opblaasbare kajak

Sevylor Alameda opblaasbare kajak

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Een echte premium kano waar in plaats van twee personen drie in kunnen, dat is deze opblaasbare kayak van het merk Sevylor Alameda.

Rondom deze kayak zit een dikke laag van polyester, wat er voor zorgt dat de kano zelfs als hij in aanraking komt met scherpe stenen of takjes, hij niet kapot gaat. 

Daardoor kun je ook in flink ruige omstandigheden prima met deze kano gaan varen, en dat nog wel met drie personen. Ook de meegeleverde peddels zijn van hoge kwaliteit, en kunnen niet alleen tegen ruig water maar ook als je je met de peddel af moet zetten kun je op ze rekenen.

Voordelen

 • Drie personen in plaats van twee, waardoor je met nog meer mensen plezier hebt
 • Geschikt voor gevorderde kanoërs
 • Een stevige laag polyester aan de buitenkant, waardoor de kano erg goed tegen zelfs de scherpste materialen kan
 • Komt met een handige draagtas, waardoor je hem overal makkelijk en compact mee naar toe kan dragen

Nadelen 

 • Met z’n tweeën in deze kayak is door het gewicht eigenlijk niet mogelijk

5. Aqua Marina Steam 412

Aqua Marina Steam 412

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als je nou nog steeds niet genoeg hebt aan de hiervoor genoemde kano’s, dan doe je er verstandig aan om een flinke upgrade te nemen met de Aqua Marina Steam 412.

Deze blitsend uitziende kano is geschikt voor twee personen, maar dan wel twee hele ervaren kanoërs die de boot goed onder controle kunnen houden. 

Met handvaten voor als je niet hoeft te peddelen, een hele stevige buitenkant gemaakt van meerdere PVC lagen en peddels die behoren tot de sterkste materialen van deze lijst, kan je met deze kano elke rivier aan.

Op zoek naar meer opties? Op beslist.nl zijn er meerdere boten waar je een kijkje naar kunt nemen!

Voordelen 

 • Geschikt voor hele ervaren kanoërs
 • Meerder lagen PVC aan de buitenkant van de kano, waardoor hij erg goed tegen zelfs de scherpste materialen kan en niet zo maar lek gaat
 • Komt met een handige draagtas, waardoor je hem overal makkelijk en compact mee naar toe kan dragen
 • Zelfs als er een deel van de kano gaat lekken, kunnen de andere opblaasbare delen er voor zorgen dat je gewoon blijft drijven

Nadelen

 • Door het gewicht niet echt geschikt voor beginners of zelfs al wat gevorderde kanoërs

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel opblaasbare kano's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 heet opblaasbare kano's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de opblaasbare kano's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste opblaasbare kano's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opblaasbare kano's zijn.


Andere bekeken ook

Beste Shakebeker [Test 2024]

Beste Shakebeker [Test 2024]
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>