januari 23

Hoeveel contant geld mag je meenemen in het vliegtuig?

0  comments

Je hebt helemaal klaar om op reis te gaan. Maar wacht even, hoe zit het met je zakgeld? We hebben het niet over je wekelijkse boodschappenbudget, maar over het cash meenemen op je vliegreis.

Ja, die ouderwetse papieren en munten die soms nog handiger zijn dan een stuk plastic.

Want ja: hoeveel geld mag je eigenlijk contant meenemen op reis?

Hoeveel contant geld mag je meenemen in het vliegtuig?

Als je met het vliegtuig reist, mag je tot €10.000 aan contant geld meenemen zonder dit te hoeven melden. Dit geldt zowel bij vertrek als bij aankomst. Voor bedragen boven de €10.000 moet je aangifte doen bij de douane om te bewijzen dat je legaal met dit bedrag reist. Het niet melden van bedragen boven €10.000 kan leiden tot boetes of andere juridische consequenties. Controleer altijd de specifieke regels van het land van bestemming, aangezien deze kunnen variëren.

Waarom zou je überhaupt contant geld meenemen?

Laten we eerlijk zijn, niet elke plek op aarde is zo geavanceerd als jouw favoriete kroeg waar je contactloos betaalt voor je biertje. Soms moet je bij de douane nog wat regelen, zoals een visum, of een onverwachte toeslag op je bagage betalen.

En wat dacht je van een hapje en een drankje aan boord? Niet overal kun je pinnen, en een tientje op zak is dan reuze handig. Plus, bij aankomst is het wel zo soepel om direct een taxi te kunnen betalen of een fooi te geven zonder te moeten zoeken naar een pinautomaat. En geloof me, in sommige landen betaal je je blauw aan transactiekosten bij het pinnen.

Maar, er is ook een keerzijde…

Stel je voor, je grijpt in je jaszak en hoppa, daar gaat je briefje van €50, vrolijk wapperend richting de straatstenen. Of erger, een snelle vingervlugge zakkenroller maakt je een paar honderd euro lichter. Auw, dat doet pijn in je portemonnee en je trots.

Dus, hoeveel geld mag je nou meenemen?

Tromgeroffel… Je mag tot €10.000 aan contant geld meenemen zonder dit te hoeven melden. Voel je je als een echte gangster met zoveel cash? Prima, maar meer dan dat, en je moet langs de douane voor wat papierwerk om te bewijzen dat je geen geldsmokkelaar bent.

Niet melden kan leiden tot een fikse boete of erger. En onthoud goed, elke bestemming heeft z’n eigen regels, dus check dit vooral voordat je op reis gaat.

Is het slim om zoveel cash mee te nemen?

€10.000, dat klinkt als een droom, maar is het slim? Tenzij je van plan bent om een auto te kopen op je vakantiebestemming, is het misschien overdreven. Denk aan de risico’s van verlies of diefstal. Plus, met zoveel cash lijk je misschien meer op een drugshandelaar dan op een toerist.

Dus, mannen, klaar om de wereld te veroveren? Ga je gang, maar wees slim met je cash. En wie weet, misschien is die plastic kaart toch niet zo slecht. Veilige reis en vergeet je paspoort niet!


Andere bekeken ook

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>