maart 18

Wat Kost een Tattoo? Een compleet overzicht!

0  comments

Wist je dat de oudste bekende tattoo meer dan 5000 jaar oud is? Tattoos zijn door de eeuwen heen een vorm van kunst, zelfexpressie en soms zelfs status geweest.

Misschien denk je erover om deze eeuwenoude traditie zelf voort te zetten en vraag je je af: "Wat kost een tattoo eigenlijk?" Goede vraag! 

Wij zijn hier om je door deze wereld van tattoo-kunst te leiden en je alles te vertellen over de factoren die de prijs beïnvloeden.

Van de grootte en het ontwerp tot de ervaring van de artiest, er is veel om over na te denken. Blijf lezen, want we onthullen niet alleen hoe je de kosten kunt inschatten, maar geven je ook inzichten waar je misschien nog niet aan had gedacht.

Wat kost een Tattoo?

De prijs van een tattoo hangt af van een aantal factoren. Denk hierbij aan de grootte en het detail van het ontwerp, de ervaring en populariteit van de tattoo-artiest en zelfs de locatie van de tattoostudio. Een klein en simpel ontwerp kan je al een paar tientjes kosten, terwijl een groter, complexer kunstwerk al snel in de honderden of zelfs duizenden euro's kan lopen.

Dan is er nog de kwestie van kwaliteit. Weet je, met tattoos is het vaak zo dat je krijgt waarvoor je betaalt. Een ervaren artiest met een indrukwekkend portfolio zal waarschijnlijk meer vragen dan iemand die net begint. Maar onthoud goed, een tattoo is voor altijd, dus het loont de moeite om te investeren in kwaliteit.

Vergeet ook niet te informeren naar de kosten van eventuele nabehandelingen en het onderhoud van je tattoo. Goede nazorg is cruciaal om ervoor te zorgen dat je tattoo mooi blijft door de jaren heen.

Dus, om je vraag te beantwoorden: de kosten van een tattoo kunnen sterk variëren. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen, verschillende artiesten en hun prijzen te vergelijken, en te investeren in kwaliteit voor iets dat je voor altijd bij je zult dragen. Wij adviseren altijd om een open gesprek te hebben met je gekozen artiest over je budget en verwachtingen. Zo kom je samen tot het beste resultaat dat binnen jouw budget past. En onthoud: een tattoo is niet alleen een stukje kunst op je lichaam, het is een investering in jezelf.

Tattoo Prijzen overzicht

Goed, de kosten van een tattoo kunnen dus sterk variëren. Om je toch een goed beeld te geven van de verschillende kosten hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de gemiddelde kosten van een tattoo. 

Deze kosten kun je aanhouden als voorbeeld / indicatie en bieden je een goede richtlijn. 

Plek

Grootte

Tijd

Prijs

Been

10 x 5 CM

2-5 uur

€ 200 – € 1000

Rug

Volledig

10-30 uur

€ 1000 – € 6000

Arm

Full Sleeve

30+ uur

€ 2000 – € 6000

Arm

Half Sleeve

15+ uur

€ 1500 – € 3000

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een tatoo?

De prijs van een tattoo wordt beïnvloed door verschillende factoren:

  1. Ontwerp en Complexiteit: Gedetailleerdere en grotere ontwerpen vereisen meer tijd en vaardigheid, wat de prijs verhoogt.
  2. Grootte: Grotere tattoos kosten meer omdat ze meer tijd en materiaal in beslag nemen.
  3. Plaatsing op het lichaam: Sommige delen van het lichaam zijn gevoeliger of moeilijker te tatoeëren, wat de prijs kan beïnvloeden.
  4. Uurtarief van de Artiest: Ervaren tattoo-artiesten met een sterke reputatie kunnen een hoger uurtarief vragen.
  5. Kleurgebruik: Tattoos met meerdere kleuren kunnen complexer zijn en meer tijd kosten, wat de prijs verhoogt.
  6. Studio en Locatie: De locatie van de tattoostudio kan de prijs beïnvloeden door verschillen in huurprijzen en de lokale economie.

Hoe oud moet je zijn om een tattoo te laten zetten?

Vanaf 16 jaar mag je zelf beslissen over het zetten van een tattoo, met uitzondering van bepaalde zichtplekken. Onder de 12 jaar worden er geen tattoos gezet. Tussen de 12 en 16 jaar mag het alleen met toestemming en aanwezigheid van een ouder of voogd.

Wat kost een tattoo ongeveer?

De kosten van een tattoo beginnen vaak bij €50 tot €100 voor een kleine tattoo en kunnen oplopen afhankelijk van de grootte, detail en de ervaring van de tattoo artiest. Grote projecten zoals sleeves kunnen kosten van €1500 tot €2000 met een uurtarief van ongeveer €100.

Doet het laten zetten van een tattoo pijn?

De pijnervaring varieert per persoon en de plaats van de tattoo. Dichter bij het bot en op dunner huid kan het gevoeliger zijn. Velen omschrijven het als een krassend gevoel, wat vervelend kan zijn, maar over het algemeen niet extreem pijnlijk.

Hoe lang duurt het genezingsproces van een tattoo?

Een tattoo geneest over het algemeen binnen 2 tot 3 maanden. Gedurende deze tijd vormt zich een korstje of vliesje op de tattoo, dat je niet moet afkrabben maar natuurlijk moet laten afvallen.

Hoe verzorg je een nieuwe tattoo?

De eerste 3 dagen na het zetten van de tattoo is het aanbevolen om de tattoo in te smeren met vaseline of een vergelijkbaar product om het vochtig te houden. Na deze periode moet je het korstje dat zich vormt niet afkrabben. Bescherm de tattoo ook tegen direct zonlicht en zorg voor een goede hygiëne.


Andere bekeken ook

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>