juni 18

[Review] De Loop Earplugs; het ideale oordopje?

0  comments

Loop Earplugs

Loop Earplugs review

Onze score

Samen met Thone en Alpine behoren de oordopjes van Loop zeker tot de beste in de markt. Wij vinden Loop vooral uitblinken in design en draagcomfort. Een ander belangrijk kenmerk zijn de verschillende type oordopjes die ze aanbieden (van slaap, tot motorrijden tot festivaloordopjes!). 

Ben jij bereid een paar euro extra te behalen voor de meest comfortabele gehoorbescherming van dit moment? Dan zijn de Loop Earplugs zeer geschikt voor jou!

In een wereld die steeds luider en hectischer lijkt te worden, is het vinden van momenten van rust en concentratie steeds lastiger. Gelukkig zijn er oplossingen, zoals de Loop Earplugs. In deze review bestuderen we de Loop oordoppen kritisch, zo weet je zeker of ze de moeite waard zijn!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Uur onderzoek gedaan

104

 Ervaringen gecheckt

9+

Oordoppen vergeleken

Wat zijn Loop Earplugs?

Loop Earplugs zijn stijlvolle oordoppen die ontworpen zijn om schadelijke geluidsgolven te dempen zonder de kwaliteit van het geluid aan te tasten. Ze verminderen geluidsfrequenties met maximaal 26 decibel, waardoor je omgevingsgeluiden nog wel hoort maar op een zachter volume. 

Loop oordoppen zijn gemaakt van zacht siliconen materiaal waardoor ze zelfs na langdurig gebruik nog comfortabel zitten. Dit materiaal is ook makkelijk te wassen en de oordoppen zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Het merk is opgericht in België.


Wat we goed en minder goed vonden

Net als elk ander product, kennen ook de Loop oordoppen zowel voordelen als nadelen. Niet iedereen heeft zin of tijd om deze hele pagina door te lezen. Daarom beginnen we dit artikel met de voor- en nadelen. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze kan maken!

Voordelen

 • Een stijlvol design
 • In verschillende kleuren beschikbaar
 • Verkrijgbaar in diverse maten voor een comfortabele pasvorm
 • Zachte siliconen zorgen voor comfort, zelfs bij langdurig dragen
 • Handig bewaarbakje voor onderweg
 • Vermijdt prikkels en gehoorschade

Nadelen 

 • Iets duurder dan sommige andere aanbieders
 • Sommige gebruikers melden dat ze hun eigen ademhaling kunnen horen, wat als storend ervaren kan worden

Soorten Loop Earplugs

Loop biedt verschillende soorten oordoppen aan, elk type beschikt over zijn eigen kwaliteiten. Onderstaand zetten we de soorten Loop oordoppen voor je op een rijtje en voor welke doeleinden dit type gebruikt kan worden.

Loop Quiet earplugs

De Loop Quiet oordopjes bieden de hoogste ruisonderdrukking van alle beschikbare soorten, namelijk tot wel 26,2 dB. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en gemaakt van flexibel, zacht siliconenmateriaal. Ze worden geleverd met vier verwisselbare maten oordopjes waardoor ze voor iedereen passen.

De Loop Quiet oordoppen worden voornamelijk gebruikt voor:

 • Ononderbroken slaap en diepe rust;
 • Het verminderen van triggerende geluiden en het kalmeren van angst;
 • Het verbeteren van focus en productiviteit door afleiding te elimineren.

Bekijk ze hier.

Geschikt voor: slapen, focus, reizen

Loop Experience earplugs

De Loop Experience oordopjes bieden tot 18 dB ruisonderdrukking en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dankzij het akoestische kanaal en gaas behoud je een goede geluidskwaliteit maar dan op een lager volume.

De Loop Experience oordoppen worden voornamelijk gebruikt voor:

 • Het verminderen van triggerende geluiden en het vinden van innerlijke rust;
 • Verbeterde focus en productiviteit;
 • Genieten van muziek en evenementen zonder gehoorbeschadiging;
 • Bescherming tijdens het motorrijden.

Bekijk ze hier.

Geschikt voor: motorrijden, focus, reizen, uitgaan / festivals

De Thone M1 oordoppen zijn het best te vergelijken met dit model.

Loop Experience Plus earplugs

Deze oordopjes beschikken over dezelfde kenmerken als de Loop Experience Earplugs, maar bieden een extra 5 dB ruisonderdrukking dankzij het Loop Mute-accessoire.

Loop Engage earplugs

De Loop Engage oordopjes bieden tot 16 dB ruisonderdrukking en zijn beschikbaar in meerdere kleuren. Ook deze oordoppen worden geleverd met 4 verwisselbare maten oordopjes waardoor ze voor iedereen comfortabel zitten.

De Loop Engage oordoppen worden voornamelijk gebruikt voor:

 • Verminderde angst tijdens sociale bijeenkomsten;
 • Tegen overprikkeling van het ouderschap;
 • Het verminderen van triggerende geluiden en het vinden van innerlijke rust.

Bekijk ze hier.

Loop Engage Plus earplugs

Net als de Loop Engage Earplugs bieden deze oordopjes tot 16 dB ruisonderdrukking, maar ze beschikken ook over het Loop Mute-accessoire voor een extra 5 dB ruisonderdrukking.

Loop Engage Kids

Deze oordoppen zijn speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 6 jaar. Ze bieden tot 16 dB ruisonderdrukking en worden geleverd met oordopjes in maten XXS-M. Ook deze zijn in meerdere vrolijke kleuren te verkrijgen.

De Loop Engage Kids oordoppen worden voornamelijk gebruikt voor:

 • Kinderen op school, om afleiding te verminderen en betrokken te blijven bij de les;
 • Kinderen tijdens speeltijd, om zich rustiger en zelfverzekerder te voelen tegenover andere kinderen;
 • Kinderen thuis, om zich rustiger te voelen en meer uit te laten rusten.

Kosten Loop Earplugs

De kosten van Loop Earplugs variëren tussen de 19,95 en 39,95 euro, afhankelijk van het model dat je kiest. Het is belangrijk om te bedenken dat dit een investering is in je welzijn en gehoorbescherming, wat uiteindelijk van onschatbare waarde kan zijn. 

Of je nou voor dit merk gaat, of voor een ander merk kiest; zorg dat je jezelf goed beschermt. Een goedkoper alternatief zijn de Partyplugs van Alpine.


Loop Earplugs ervaringen en reviews

Ben je nieuwsgierig naar wat de Loop Oordoppen voor jou kunnen betekenen? Onderstaand nemen we een kijkje in enkele Loop Earplugs ervaringen van eerdere gebruikers, zij hebben deze oordopjes nu eenmaal kunnen uitproberen. Hun reviews en reacties bieden daarmee een waardevol inzicht in de werkelijke kwaliteit en prestaties van deze oordoppen!

"Houdt geluid goed tegen"

'Ik heb de loop engage gekocht omdat ik herstellende ben van burn-out en nog steeds veel last heb van angst/paniek aanvallen, en merk dat ik gevoelig ben voor rumoerige omgevingen. Ik gebruik ze op kantoor (kantoortuin) om ervoor te zorgen dat ik niet overprikkeld raak. Als ik ze draag merk ik dat ik minder last heb van angst/paniek en geluiden, terwijl ik wel nog steeds aanspreekbaar ben en gesprekken kan voeren. Het helpt mij goed om de dag door te komen 🙂 daarnaast ziet bijna niemand dat je überhaupt oordopjes in hebt (ik heb de doorzichtige variant).'

"Bijna ontzichtbaar"

Perfecte oordoppen, bijna onzichtbaar. Verschillende maten meegeleverd. Als je de juiste maat voor jouw oor kiest, blijven ze heel goed zitten, even proberen. Houden ongewenste geluiden goed tegen.

"Raad ze aan"

'Ik ben helaas gauw overprikkeld en geluiden kom dan als een sloopkogel binnen. Ik heb ze nu een paar keer gebruikt tijdens boodschappen doen, wat een helse taak is als je gevoelig bent voor geluid. Met deze oordopjes in was dat goed te doen! Alles om je heen wordt zachter, komt niet knoerthard binnen maar je blijft wel bewust van de omgevingsgeluiden. Dus daarmee ook veilig in het verkeer (fiets en wandelen) Aanrader!'


Conclusie

Uit deze review blijkt dat Loop Earplugs een effectieve oplossing bieden voor geluidsoverlast en gehoorbescherming. Met het aanbod van verschillende modellen die aan verschillende behoeften voldoen, kun je gemakkelijk de oordoppen kiezen die het beste aan jouw eisen voldoen.

Hoewel de Loop oordoppen iets duurder kunnen uitvallen dan sommige alternatieven, beschikken ze ook over meer voordelen, waaronder een mooi design in meerdere kleuren, geleverd met dopjes in verschillende maten voor een perfecte pasvorm, en een comfortabel gevoel dankzij het zachte siliconenmateriaal. Ook zijn ze voorzien van een handig bewaarbakje voor onderweg.

Hoewel sommige gebruikers melden dat ze hun eigen ademhaling kunnen horen, lijken de meeste gebruikers tevreden te zijn met de prestaties van Loop Earplugs. De positieve ervaringen van eerdere gebruikers benadrukken de effectiviteit van deze oordopjes in het daadwerkelijk verminderen van geluidsoverlast en het bieden van rust en concentratie.


Andere bekeken ook

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>