maart 18

Wat is Plompzakken? Uitleg + oorsprong van de definitie!

0  comments

Wat is Plompzakken?

Plompzakken is een vorm van geslachtsgemeenschap waarbij niet alleen de penis, maar ook het scrotum in de vagina of anus wordt ingebracht. Deze praktijk, hoewel vaak betwist, werd gedemonstreerd in het programma "Spuiten en Slikken" van BNN. De term komt van het Franse 'plomber du sac', wat 'het verzegelen van de zak' betekent.

Definitie van Plompzakken

Plompzakken is een seksuele praktijk waarbij een man zowel zijn penis als zijn scrotum inbrengt in de vagina of de anus van een partner. Deze term heeft zijn oorsprong in het Franse 'plomber du sac', wat 'het verzegelen van de zak' betekent, en verwijst naar het inbrengen van het scrotum. 

Is plompzakken veilig?

Plompzakken, waarbij zowel de penis als het scrotum worden ingebracht in de vagina of de anus, brengt verschillende risico's met zich mee en wordt over het algemeen niet als veilig beschouwd:

  • Risico op Pijn en Oncomfort: De vagina of anus kunnen te nauw zijn voor het scrotum, wat pijnlijk kan zijn voor beide partijen.
  • Kans op Huidscheurtjes: Er is een verhoogd risico op huidscheurtjes, vooral bij onvoldoende gebruik van glijmiddel, wat kan leiden tot soa-overdracht.
  • Afknelling van de Ballen: Het scrotum kan gemakkelijk afgekneld raken, wat de bloedtoevoer en -afvoer naar de geslachtsdelen kan belemmeren.

Vanwege deze risico's en het gebrek aan uitgebreid medisch onderzoek naar de praktijk, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de voorkeur te geven aan veiligere seksuele praktijken. Bij twijfel of vragen is het raadzaam om een seksuele gezondheidsspecialist te raadplegen.

Veelgestelde vragen over plompzakken

Is plompzakken gevaarlijk?

Plompzakken wordt over het algemeen niet als veilig beschouwd vanwege de risico's op pijn, huidscheurtjes die kunnen leiden tot soa-overdracht, en het afknellen van de ballen, wat de bloedtoevoer kan belemmeren.

Hoe wordt plompzakken uitgevoerd?

Bij plompzakken worden zowel de penis als het scrotum voorzichtig ingebracht in de vagina of anus, vaak met het gebruik van glijmiddel om ongemak te minimaliseren. Deze handeling vereist voorzichtigheid en instemming van alle betrokken partijen.

Waar komt de term plompzakken vandaan?

De term 'plompzakken' komt vermoedelijk van het Franse 'plomber du sac', wat 'het verzegelen van de zak' betekent, en verwijst naar het inbrengen van het scrotum.

Zijn er alternatieven voor plompzakken?

Ja, er zijn vele andere seksuele praktijken die veiliger en comfortabeler kunnen zijn voor beide partners. Het is belangrijk om open te communiceren over wensen en grenzen en samen te verkennen wat plezierig en veilig is.


Andere bekeken ook

Wat is een guilty pleasure?

Wat is een guilty pleasure?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>